Recept na výborný koláčik, najmä pre milovníkov čokolády! Famózny čokoládový dezert, ktorý sa hodí na každú príležitosť!

Reklamy

Dokonalý koláč, ktorého sa nevieme nabažiť!

RECEPT

Recept na výborný koláčik, najmä pre milovníkov čokolády! Famózny čokoládový dezert, ktorý sa hodí na každú príležitosť!

Dokonalý koláč, ktorého sa nevieme nabažiť!

INGREDIENCIE na cesto

  • 6 vajec

  • 200g maslo

  • 200g horká čokoláda

  • 150g hladká múka

  • 140g kryštálový cukor

  • 1/2bal. prášok do pečiva

INGREDIENCIE na krém

  • 300g mliečna čokoláda

  • 300ml smotana na šľahanie

  • 100g  maslo

  • rum (alebo aróma)

INGREDIENCIE na polevu

  • 200g horká čokoláda

  • 2PL mlieko

  • 1PL maslo

POSTUP

  • Najskôr si pripravíme krém, pretože je potrebné ho dať na pár hodín do chladničky. Nad parou si rozpustíme nalámanú čokoládu, smotanu, maslo a miešame kým sa čokoláda rozpustí a zmes bude krémová. Necháme vychladnúť a do vychladnutej pridáme rum podľa chuti a odložíme na 4h do chladničky.

  • Pripravíme si cesto. Maslo vyšľaháme s polovicou cukru. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a vychladnutú vmiešame k maslu.

  • 2 vajcia a 4 žĺtky rozšľaháme, pridáme čokoládovú zmes, múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakao. Bielky(4ks) vyšľaháme s druhou polovicou cukru na tuhý sneh a zľahka vmiešame k cestu. Hotové cesto navrstvíme na menší plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť.

  • Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 15 minút, stiahneme teplotu na 170 a pečieme ešte 10 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  • Studený krém vyberieme a pár minút šľaháme mixérom, aby sa lepšie rozotieral. Vychladnutý koláč potrieme krémom.

  • Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s maslom a mliekom, necháme vychladnúť a natrieme na vrch koláča.

  • Dobrú chuť!

Zdroj: viccmagazin.com