Pripravte si tieto vynikajúce „citrónové rezy“, za ktoré Vás určite neminie veľká pochvala!

Reklamy

RECEPT

Pripravte si tieto vynikajúce "citrónové rezy", za ktoré Vás určite neminie veľká pochvala!

INGREDIENCIE na cesto (1 plát)

  • 4 vajcia

  • 150g práškový cukor

  • 50g polohrubá múka

  • 50g solamyl

  • 1/2bal. vanilínový cukor

  • 1/2bal. prášok do pečiva

INGREDIENCIE na krém

  • 320g maslo

  • 280g práškový cukor

  • 400ml mlieko

  • 3 žĺtky

  • 4PL hladká múka

  • šťava a kôra z 2 citrónov

INGREDIENCIE na polevu

  • 300g práškový cukor

  • 4PL vriaca voda

  • 2PL citrónová šťava

POSTUP

  • Bielky vyšľaháme s cukrom a vanilkou, pridáme žĺtky a múku zmiešanú s práškom do pečiva a solamylom.

  • Plech vystelieme papierom na pečenie, rozotrieme cesto a upečieme. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 minút. Necháme vychladnúť. Takto upečieme 3 pláty.

  • Z mlieka, žĺtkov a múky uvaríme hustý krém, necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s cukrom a po častiach k nemu zašľaháme vychladnutý krém. Nakoniec vmiešame šťavu z citrónov.

  • Na spodný plát natrieme polovicu krému, priložíme druhý plát, rozotrieme druhú polovicu krému a na vrch dáme tretí plát, zaťažíme a dáme do chladu.

  • Do misy dáme vriacu vodu, pridáme citrónovú šťavu a prisypávame po častiach preosiaty práškový cukor. Mixérom dobre vyšľaháme a natrieme na pripravený koláč.

  • Dobrú chuť!

Zdroj: webcukraszda.hu