Zobraziť väčší obrázok Nadýchaný čokoládovo-kávový koláčik! Jednoduchý, nenáročný, chutný koláčik ku káve či čaju!Reklamy RECEPTJednoduchý, nenáročný, chutný koláčik ku káve či čaju! INGREDIENCIE na cesto 220g hladká múka 200ml biely jogurt 200ml káva 150g kryštálový cukor 100ml olej 80g kakao 2 vajcia 1 vanilínový cukor 2čl sóda bikarbóna 1čl prášok do pečiva 1/4čl soľ INGREDIENCIE na polevu 120g tmavá čokoláda 100g maslo 100g trstinový cukor 4PL smotana na šľahanie 1PL nescafé káva POSTUP V mise si zmiešame sypké suroviny - múku, cukor, van. cukor, kakao, sódu, prášok do pečiva a soľ. Uvaríme si nescafé kávu(200ml). Do misy dáme vajcia, uvarenú kávu, olej a jogurt a všetko spolu rozšľaháme. Pripravenú zmes nalejeme k zmiešaným sypkým surovinám a premiešame. Pripravené cesto nalejeme na malý plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 40 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť a pripravíme si polevu. Do hrnca dáme maslo, nalámanú čokoládu, cukor, kávu a za stáleho miešania zohrievame do rozpustenia, kým nám vznikne hladká poleva. Necháme ju mierne vychladnúť a potom natrieme na vychladnutý koláč. Dobrú chuť! Redakcia2023-10-27T14:35:37+02:00Tags: dezert, kávový, koláč, perník, sladké, zákusok| Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho zo svojimi priateľmi! FacebookTwitterRedditLinkedInWhatsAppTelegramPinterestEmail Podobné články Výborný makový koláčik s lahodným pudingovo-smotanovým krémom a čokoládovou polevou! Lahodný, jemný, domáci vaječný likér, ktorý robíme každé Vianoce! Receptov na vaječný likér je niekoľko, toto je náš obľúbený! Jemný, vláčny koláčik ideálny ku káve či čaju „hrnčekové Raffaello“ Vyskúšajte tento jednoduchý recept na chutný čokoládový krém pripomínajúci „nutellu“! Vynikajúci čokoládový koláč s lahodnou kokosovou plnkou, ktorý sme si obľúbili!