Klasika v mnohých rodinách na oslavách či počas sviatkov – jemné, chutné, lahodné MEDOVÉ REZY!

Reklamy

Mäkučký, krémový koláčik, ktorý u nás počas sviatočných dní nikdy nesmie chýbať!

RECEPT

Klasika v mnohých rodinách na oslavách či počas sviatkov - jemné, chutné, lahodné MEDOVÉ REZY!

Mäkučký, krémový koláčik, ktorý u nás počas sviatočných dní nikdy nesmie chýbať!

INGREDIENCIE cesto

  • 500g hladká múka

  • 150g práškový cukor

  • 100g maslo

  • 2 vajcia

  • 4PL med

  • 2čl sóda bikarbóna

  • džem

INGREDIENCIE plnka

  • 500ml mlieko

  • 250g práškový cukor

  • 200g maslo

  • 1ks vanilkový cukor

  • 8ČL hladká múka

INGREDIENCIE poleva

  • 100g čokoláda

  • 100g maslo

POSTUP

  • V horúcom vodnom kúpeli za stáleho miešania zohrejeme maslo, cukor, vajcia a med, pridáme sódu bikarbónu a miešame do zhustnutia.

  • Teplú zmes nalejeme do múku a na doske si vypracujeme hladké cesto. Rozdelíme ho na 3 časti, každú časť cesta si vyvaľkáme a upečieme na vymastenej a múkou vysypanej opačnej strane plechu.

  • Upečené pláty necháme vychladnúť a pripravíme si plnku. Vo vlažnom mlieku rozmiešame múku a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť za občasného premiešania.

  • Maslo si vymiešame s práškovým cukrom a vanilkou. Po častiach k nemu pridáme vychladnutú kašu a dobre zmiešame.

  • Upečený plát potrieme polovicou plnky, priložíme druhým plátom,natrieme džem, potom natrieme druhú polovicu plnku a nakoniec priložíme tretím plátom.

  • Takto pripravený koláč zaťažíme plechom s knihami a necháme tak do druhého dňa.

  • Na ďalší deň si koláč polejeme polevou. Maslo roztopíme vo vodnom kúpeli, pridáme nalámanú čokoládu a vymiešame do hladka. Natrieme na koláč a necháme stuhnúť.

  • Dobrú chuť!