Mäkučký korpus so smotanovým krémom a lahodnou čokoládovou polevou!
Reklamy
Výborný koláčik, ktorý stojí za to vyskúšať!
RECEPT
Mäkučký korpus so smotanovým krémom a lahodnou čokoládovou polevou!
Výborný koláčik, ktorý stojí za to vyskúšať!
Mäkučký korpus so smotanovým krémom a lahodnou čokoládovou polevou!
Výborný koláčik, ktorý stojí za to vyskúšať!
Mäkučký korpus so smotanovým krémom a lahodnou čokoládovou polevou!
Výborný koláčik, ktorý stojí za to vyskúšať!
110g hladká múka
90ml káva
80g kryštálový cukor
80ml olej
80ml mlieko
30g kakao
2 vajcia
1 vanilínový cukor
1,5ČL prášok do pečiva
štipka soli
200ml šľahačka
60ml voda
30g kakao
200g šľahačka
100g tmavá čokoláda
Vajíčka si vyšľaháme s cukrom, vanilkou a štipkou soli. Pridáme olej a premiešame. Prilejeme mlieko a nakoniec pridáme preosiatú múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Všetko dobre premiešame.
Pripravené cesto nalejeme do zapekacej misy a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 minút.
Pripravené cesto nalejeme do zapekacej misy a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 minút. Po upečení korpus polejeme teplou kávou.
Pripravíme si krém. Kakao s vodou vymiešame do hladka. Mixérom si vyšľaháme sľahačku a primiešame k nej kakaový krém.
Pripravený krém rozotrieme na vychladnutý korpus poliaty kávou. Dáme do chladničky.
Pripravíme si čokoládovú polevu. Vo vodnom kúpeli zohrejeme smotanu s nalámanou čokoládou, miešame, kým sa čokoláda roztopí a spoja sa suroviny.
Polevu necháme úplne vychladnúť a potom ňou potrieme koláč, ozdobíme podľa seba. Vložíme späť do chladničky na 20 minút a máme hotovo.
Dobrú chuť!
Nechajte sa inšpirovať! Každý týždeň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
* Súhlasím so zásadami ochrany osobných údajov.