Mäkučký čokoládový koláčik v kombinácii s lahodnou karamelovou polevou a pekanovými orechmi – dokonalý pôžitok!

Potešte svoju rodinu a pripravte im túto chutnú čokoládovo-karamelovú dobrotu.

RECEPT

Mäkučký čokoládový koláčik v kombinácii s lahodnou karamelovou polevou a pekanovými orechmi - dokonalý pôžitok!

Potešte svoju rodinu a pripravte im túto chutnú čokoládovo-karamelovú dobrotu.

INGREDIENCIE

  • 200g kvalitná horká čokoláda

  • 200g kr. cukor

  • 200g maslo

  • 6 vajec

  • 100g hladká múka

  • 2ČL prášok do pečiva

  • štipka soli

INGREDIENCIE na karamelovú polevu

°°

  • 150g kryštálový cukor

  • 65ml voda

  • 1 hrnček smotana na šľahanie

  • 100g pražené pekanové orechy

°°

POSTUP

  • Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu s maslom.

  • Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, štipku soli.

  • Nakoniec pridáme čokoládovú zmes a zmiešame na hladké cesto.

  • Formu vystelieme papierom na pečenie a navrstvíme pripravené cesto. Pečieme pri teplote 160 stupňov približne 40 - 50 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť a vyklopíme ho z formy.

  • Na polevu si vo vode rozpustíme cukor. Keď zmes začne hnednúť, miešame a keď je úplne karamelová, odstavíme ju a vmiešame smotanu.

  • Polevu vrátime späť na oheň a miešame, dokým nebude úplne hladká. Pripravenú polevu necháme mierne vychladnúť a polejeme ňou upečenú tortu. Nakoniec posypeme pekanovými orechmi a máme hotovo!

  • Dobrú chuť!