Dokonalá kombinácia vláčneho korpusu s lahodným smotanovým krémom.

Reklamy

Recept na vynikajúci „lenivú“ medovo-orechovú tortu, ktorú si zamilujete!

RECEPT

Dokonalá kombinácia vláčneho korpusu s lahodným smotanovým krémom.

Recept na vynikajúci „lenivú“ medovo-orechovú tortu, ktorú si zamilujete!

INGREDIENCIE korpus

  • 210g hladkú múka
  • 100g krupicový cukor
  • 150g med
  • 100g mletých vlašských orechov
  • 3 vajcia
  • 1ČL jedlá sóda
  • štipka soli

INGREDIENCIE krém

  • 600g kyslá smotana
  • cukor podľa chuti

POSTUP

  • Med nalejeme do panvice. Pridáme jedlú sódu a varíme za stáleho miešania, kým spení. Miešame až pokým nezmizne pena a med skaramelizuje - výrazne stmavne.

  • Vajcia s cukrom si vyšľaháme do peny. Pridáme k nim skaramelizovaný med, mleté orechy, štipku soli, preosiatu múku a zmiešame.

  • Pripravené cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 - 30 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť.

  • Na krém zmiešame kyslú smotanu s cukrom podľa chuti.

  • Keď máme korpus vychladnutý, vrch korpusu zrežeme a rozdrvíme ho.

  • Korpus si rozrežeme na tri časti.

  • Naplníme korpusy smotanovou plnkou, krémom potrieme aj vrch a boky torty a nakoniec posypeme rozdrveným cestom z odrezku.

  • Necháme odležať v chladničke niekoľko hodín, najlepšie cez noc.

  • Dobrú chuť!