Skvelý jemný koláčik s dokonalou chuťou a luxusnou vôňou.

Reklamy

Pripravte si doma tento chutný koláčik, ktorý poteší Vaše chuťové poháriky.

RECEPT

Skvelý jemný koláčik s dokonalou chuťou a luxusnou vôňou.

Pripravte si doma tento chutný koláčik, ktorý poteší Vaše chuťové poháriky.

INGREDIENCIE na cesto

  • 3 žĺtky

  • štipka soli

  • 200g hladká múka

  • 80g práškový cukor

  • 80g roztopené maslo

  • 1 prášok do pečiva

INGREDIENCIE na jogurtovú plnku

  • 500g grécky biely jogurt

  • 130g kryštálový cukor

  • 50g škrob

  • 3 bielky

  • 1 vanilínový cukor

  • štipka soli

INGREDIENCIE na čerešňovú plnku

  • 500g čerešne

  • 150g kryštálový cukor

  • 70g kukuričný škrob

  • 150ml voda

POSTUP

  • Najskôr si pripravíme čerešňovú plnku. Čerešne zbavíme kôstok. Do hrnca dáme čerešne, vodu, cukor, škrob a varíme do zhustnutia za stáleho miešania.

    Po zhustnutí odstavíme zo sporáka a necháme vychladnúť.

  • V mise zmiešame žĺtky, štipku soli, pridáme práškový cukor a vyšľaháme metličkou. Do vaječnej zmesi pridáme rozpustené maslo, vanilku, premiešame a nakoniec pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  • Vymiesime cesto, z ktorého kúsok odrežeme, zabalíme do potravinovej fólie a dáme na 15 minút do mrazničky.
  • Formu vystelieme papierom na pečenie, cesto si rozvaľkáme a vystelieme dno a boky formy.
  • Jogurtový krém si pripravíme zmiešaním gréckeho jogurtu, vanilky a škrobu.
  • V mise vyšľaháme bielky so štipkou soli a postupne prišľaháme kryštálový cukor, až kým nám vznikne túhy sneh. Pripravený sneh zľahka vmiešame do jogurtovej zmesi.
  • Na pripravené cesto natrieme čerešňový krém, zarovnáme a navrstvíme rovnomerne jogurtový krém.
  • Na vrch na jemnom strúhadle nastrúhame zvyšok cesta z mrazničky a dáme piecť.
  • Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov približne 40 - 45 minút.
  • Dobrú chuť!