Lahodná, mäkučká žemľovka

Publikované: 7 augusta 2023Prečítané: 550Značky: , , , , , ,

Zdieľať článok na socialných sieťach

Žemľovka je spomienka na detstvo! Mäkučká vianočka, tvarohovo-jablková plnka a snehová prikrývka – dokonalá kombinácia.

A keď sa použije kvalitná maslová vianočka, tá chuť je dokonalá!

RECEPT

Žemľovka je spomienka na detstvo! Mäkučká vianočka, tvarohovo-jablková plnka a snehová prikrývka - dokonalá kombinácia.

A keď sa použije kvalitná maslová vianočka, tá chuť je dokonalá!

INGREDIENCIE

  • 1-2 vianočka

  • 1 tvaroh hrudkový 500g

  • 5 bielok + 2 žĺtky

  • 3 – 4 jablká

  • 3dcl Mlieko

  • Maslo na vymastenie formy

  • Džem

  • 2PL kryštálový cukor

  • 2ks škoricový cukor

  • 1 vanilínový cukor

POSTUP

  • Ako prvé si vymastíme zapekaciu misu maslom. Pokrájame si vianočku na plátky, lepšie hrubšie. Potom si v miske zmiešame mlieko spolu s dvomi polievkovými lyžicami kryštálového cukru.

  • Do misy si zotrieme jablká a zmiešame ich s dvomi škoricovými cukrami.

  • V druhej mise si zmiešame tvaroh s vanilkovým cukrom a 2 žĺtkami.

  • Teraz si plátky vianočky namočíme z jednej aj druhej strany v mlieku s cukrom a poukladáme 1 vrstvu do zapekacej misy. Potom vianočku potrieme džemom. Na to potrieme tvaroh zmiešaný s cukrom a žĺtkami.

  • Potom dáme vrstvu jabĺk so škoricovým cukrom no a nakoniec opäť vrstva vianočky namočenej v sladkom mlieku. Vrchné plátky vianočky už nemusia byť také hrubé, ale keď dáte nevadí.

  • Zapekaciu misu prikryjeme a dáme piecť do rúry na 180stupňov na 15 minút.

  • Kým sa žemľovka pečie, v mise si mixérom vyšľaháme 5 bielok so štipkou soli. Pridáme 1 lyžicu kryštálového cukru a vyšľaháme na tuhý sneh – overíte otočením misy.

  • Po 15 minútach žemľovku vyberieme z rúry a potrieme vyšľahaným snehom a ešte dáme na cca 5 – 10 minút neprikrytú piecť do rúry kým máme vrch snehu zlatistý.

  • Po 15 minútach žemľovku vyberieme z rúry a potrieme vyšľahaným snehom a ešte dáme na cca 5 – 10 minút neprikrytú piecť do rúry kým máme vrch snehu zlatistý.

  • Dobrú chuť!

Zdieľať článok na socialných sieťach

Novinky na váš e-mail

Žiadny geniálny nápad vám už neujde!