Dokonalá kombinácia ingrediencií! Zloženie je jednoduché, príprava rýchla a efekt výborný!

Reklamy

Podľa mňa sú to najchutnejšie fašírky bez mäsa!

RECEPT

Dokonalá kombinácia ingrediencií! Zloženie je jednoduché, príprava rýchla a efekt výborný!

Podľa mňa sú to najchutnejšie fašírky bez mäsa!

INGREDIENCIE

  • Ovsené vločky – 100 g

  • Kapusta – 400 g

  • Huby (surové alebo mrazené) – 400 g

  • Cibuľa – 1 ks

  • Cesnak – 1 strúčik

  • Soľ – 1 lyžička

  • Sladká mletá paprika – 1 lyžička

  • Čierne korenie – podľa chuti

  • Olej

  • Strúhanka

POSTUP

  • Ovsené vločky zalejeme vriacou vodou a necháme 10 minút lúhovať.

  • Na panvici na oleji speníme nakrájanú cibuľu, potom k nej pridáme nastrúhanú kapustu. Hotová hmota by sa mala ochladiť na izbovú teplotu.

  • Huby nakrájame nadrobno a smažíme, kým sa tekutina neodparí. Na samom konci pridajte trochu soli a korenia.

  • Teraz v miske zmiešajte kapustu, huby, ovsené vločky, strúhaný cesnak, sladkú papriku, soľ a mleté ​​čierne korenie. Hmotu miesime, kým nie je úplne homogénna.

  • Potom mokrými rukami vytvarujeme fašírky a z oboch strán ich obalíme v strúhanke.

  • Fašírky opečieme na oleji dozlatista na strednom ohni 5 minút z jednej strany.

  • Po prevrátení opekáme 2 minúty, potom prikryjeme pokrievkou a smažíme ďalšie 3 minúty. Pri tomto spôsobe vyprážania budú kotlety dobre pripravené.

  • Môžeme podávať s čerstvou zeleninou, ryžou, krúpkami, zemiakmi alebo omáčkou!

  • Dobrú chuť!