Pripravte si chutný, krehký, rebarborový koláčik, ktorý sa rozplýva na jazyku.

Reklamy

Stará klasika, ktorá nikdy neomrzí!

RECEPT

Pripravte si chutný, krehký, rebarborový koláčik, ktorý sa rozplýva na jazyku.

Stará klasika, ktorá nikdy neomrzí!

INGREDIENCIE

  • 160g hladkú múka + 70g práškový cukor + 100g maslo (spodná vrstva cesta)

  • 250g rebarbora

  • 150g práškový cukor

  • 40g hladká múka

  • 2 vajcia

  • 1 jablko

  • 1čl škorica

POSTUP

  • V mise si zmiešame 160g múky + 70g cukru a zmäknuté maslo. Vypracujeme drobivú zmes.

  • Formu vystelieme papierom na pečenie a navrstvíme pripravené cesto na dno formy aj po okrajoch a dáme do rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov 15 minút.

  • Jablko a rebarboru očistíme a nakrájame na malé kocky.

  • V mise vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme preosiatu múku(40g) a škoricu. Nakoniec pridáme nakrájané jablko s rebarborou a premiešame.

  • Predpečené cesto vyberieme z rúry, navrstvíme naň pripravené cesto s jablkami a rebarborou, zarovnáme a pečieme znovu ešte približne 40 minút.

  • Po upečení necháme koláč vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

  • Dobrú chuť!