Klasika, ktorá neomrzí „strúhaný tvarohový koláč“

Reklamy

Jednoduchý, no veľmi chutný koláč, ktorý sa hodí upiecť kedykoľvek.

RECEPT

Klasika, ktorá neomrzí "strúhaný tvarohový koláč"

Jednoduchý, no veľmi chutný koláč, ktorý sa hodí upiecť kedykoľvek.

INGREDIENCIE na cesto

  • 400g hladká múka

  • 200g maslo

  • 4PL práškový cukor

  • 2 vajcia

  • 1 vanilínový cukor

  • 1ks prášok do pečiva

  • kôra z citróna

  • štipka soli

INGREDIENCIE na plnku

  • 650g tvaroh

  • 180g kyslá smotana

  • 150g kryštálový cukor

  • 2 vajcia

  • 2PL škrob

POSTUP

  • Metličkou vymiešame v mise vajcia s cukrom a štipkou soli. Pridáme zmäknuté maslo, nastrúhanú kôru z citróna a dôkladne premiešame.

  • Nakoniec pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a vymiesime mäkké cesto. Cesto rozdelíme na 2 polovice, zabalíme do potravinovej fólie a jednu polovicu odložíme do mrazničky.

  • Druhú polovicu cesta rukou vtlačíme na dno zapekacej misy(alebo hlbší plech) s rozmermi 26x17.

  • Na tvarohovú plnku ponorným mixérom rozmixujeme dohromady všetky suroviny. Pripravenú plnku navrstvíme na cesto, zarovnáme.

  • Nakoniec nastrúham(na hrubom strúhadle) na vrch koláča druhú polovicu cesta z mrazničky.

  • Pripravený koláč pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov približne 35 - 40 minút. Po upečení necháme vychladnúť a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

  • Dobrú chuť!