Jemný, vláčny koláčik „Eskimo“ s lahodným kokosovo-maslovým krémom a čokoládou!

Reklamy

Vynikajúci dezert vhodný na akúkoľvek príležitosť, ktorým nik nepohrdne!

RECEPT

Jemný, vláčny koláčik "Eskimo" s lahodným kokosovo-maslovým krémom a čokoládou!

Vynikajúci dezert vhodný na akúkoľvek príležitosť, ktorým nik nepohrdne!

INGREDIENCIE

  • 2 hrnčeky hladká múka

  • 1 hrnček kryštálový cukor

  • 1hrnček mlieko

  • 1/2hrnčeka olej

  • 2 vajcia

  • 2PL kakao

  • 2ks vanilínový cukor

  • 1 prášok do pečiva

INGREDIENCIE na krém

  • 500ml mlieko

  • 2PL kryštálový cukor

  • 2bal. kokosový puding

  • 125g maslo + 100g práškový cukor

  • 1 kyslá smotana

  • 300g čokoláda na polevu

POSTUP

  • Všetky suroviny na cesto spolu zmiešame. Pripravené cesto nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie.

  • Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 30 - 35 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť.

  • Pripravíme si krém. Z mlieka, kryštálového cukru a pudingov si uvaríme hustý krém. Necháme vychladnúť, občas premiešame.

  • Maslo si vyšľaháme s práškovým cukrom do peny. Postupne k maslu po lyžiciach zašľaháme vychladnutý puding a kyslú smotanu.

  • Pripravený krém natrieme na vychladnutý korpus .

  • Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu, potrieme pripravený koláč a dáme stuhnúť do chladničky.

  • Dobrú chuť!