Jemný kakaový korpus, lahodný tvarohový krém a snehová perinka – výborný dezert, ktorý sa rozplýva na jazyku!

Reklamy

Jednoduchý, nenáročný a veľmi chutný koláč, na ktorom si vždy pochutíme!

RECEPT

Jemný kakaový korpus, lahodný tvarohový krém a snehová perinka - výborný dezert, ktorý sa rozplýva na jazyku!

Jednoduchý, nenáročný a veľmi chutný koláč, na ktorom si vždy pochutíme!

INGREDIENCIE na cesto

  • 3 vajcia

  • 220g polohrubá múka

  • 200g kryštálový cukor

  • 1dl olej

  • 4PL mlieko

  • 3PL kakao

  • 1/2bal. prášok do pečiva

  • štipka soli

INGREDIENCIE na krém

  • 500g tvaroh

  • 100g kryštálový cukor

  • 4 žĺtky

  • 1,5bal. vanilkový puding

  • 1 vanilínový cukor

  • 4PL kyslá smotana

  • šťava z 1 citróna

INGREDIENCIE na sneh

  • 4 bielky

  • 120g kryštálový cukor

POSTUP

  • Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme ostatné suroviny a všetko dobre premiešame.

  • Plech(menší)) si vystelieme papierom na pečenie a rovnomerne navrstvíme pripravené cesto.

  • Na tvarohovú plnku vymiešame tvaroh s cukrom, žĺtkami, pridáme ostatné suroviny, premiešame a opatrne uhladíme na plech s cestom.

  • Takto pripravený koláč dáme piecť na 180 stupňov, pečieme približne 30-35 minút.

  • Pripravíme si sneh z bielok. Bielky s cukrom vyšľaháme nad parou, navrstvíme na predpečený koláč a vrátime späť do rúry. Teplotu stiahneme na 150 stupňov a dopečieme(keď začne byť vrch snehu zlatistý, koláč vyberieme z rúry).

  • Dobrú chuť!