Jemné piškótové cesto s lahodnou jablkovou plnkou a snehovou prikrývkou!

Reklamy

Jednoduchý, chutný jablkový koláčik so snehom.

RECEPT

Jemné piškótové cesto s lahodnou jablkovou plnkou a snehovou prikrývkou!

Jednoduchý, chutný jablkový koláčik so snehom.

INGREDIENCIE na cesto

  • 270g hladká múka

  • 150g kryštálový cukor

  • 120ml olej

  • 120ml mlieko

  • 3 žĺtky

  • 1ks prášok do pečiva

INGREDIENCIE na plnku

  • 4 veľké jablká

  • 2PL kryštálový cukor

  • 1čl škorica

  • 1ks pudingový prášok

INGREDIENCIE na sneh

  • 100g kryštálový cukor

  • 3 bielky

  • 1čl citrónová šťava

  • štipka soli

POSTUP

  • Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme olej, mlieko a primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Plech(menší,hlbší) vystelieme papierom na pečenie, rovnomerne navrstvíme pripravené cesto a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme približne 15 minút.

  • Jablká olúpeme, zbavíme jadierok, nastrúhame na hrubom strúhadle a zmiešame s cukrom, škoricou a pudingovým práškom. Na predpečený korpus navrstvíme jablkovú plnku a vrátime späť do rúry a pečieme približne 10 minút.

  • Bielky vyšľaháme so štipkou soli do penista, pridáme citrónovú šťavu. Postupne po lyžiaciach pridávame cukor a šľaháme na vysokých otáčkach, až kým nám vznikne tuhý, lesklý sneh.

  • Pripravený sneh navrstvíme na koláč a dopečieme ešte približne 5 minút. Necháme vychladnúť a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

  • Dobrú chuť!