Jednoduché a sýte jedlo, na ktorom si doma všetci pochutíme „zemiakový gratin so smotanou“
Reklamy
RECEPT
Jednoduché a sýte jedlo, na ktorom si doma všetci pochutíme "zemiakový gratin so smotanou"
Jednoduché a sýte jedlo, na ktorom si doma všetci pochutíme „zemiakový gratin so smotanou“
Jednoduché a sýte jedlo, na ktorom si doma všetci pochutíme "zemiakový gratin so smotanou"
1kg zemiaky
100g údený syr
230ml smotana na šľahanie
olej
mletý muškátový oriešok
petržlenová vňať, pažítka, šalvia, bazalka
soľ, korenie, vegeta podľa chuti
Zemiaky očistíme a pokrájame na kolieska.
Do hrnca nalejeme smotana, privedieme k varu a odstavíme. Do smotany podľa chuti pridáme soľ, korenie, vegetu a muškátový oriešok.
V mise si zmiešame nakrájané zemiaky s ochutenou vychladnutou smotanou, pridáme nastrúhaný syr a nasekané bylinky, môžeme pridať opečenú slaninu.
Všetko dobre premiešame a navrstvíme do zapekacej misy potretej olejom.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov približne 50 - 60 minút.
Môžeme podávať samostatne alebo ako prílohu.
Dobrú chuť!
Nechajte sa inšpirovať! Každý týždeň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
* Súhlasím so zásadami ochrany osobných údajov.