Jednoduché a sýte jedlo, na ktorom si doma všetci pochutíme „zemiakový gratin so smotanou“

Reklamy

RECEPT

Jednoduché a sýte jedlo, na ktorom si doma všetci pochutíme "zemiakový gratin so smotanou"

INGREDIENCIE

  • 1kg zemiaky

  • 100g údený syr

  • 230ml smotana na šľahanie

  • olej

  • mletý muškátový oriešok

  • petržlenová vňať, pažítka, šalvia, bazalka

  • soľ, korenie, vegeta podľa chuti

POSTUP

  • Zemiaky očistíme a pokrájame na kolieska.

  • Do hrnca nalejeme smotana, privedieme k varu a odstavíme. Do smotany podľa chuti pridáme soľ, korenie, vegetu a muškátový oriešok.

  • V mise si zmiešame nakrájané zemiaky s ochutenou vychladnutou smotanou, pridáme nastrúhaný syr a nasekané bylinky, môžeme pridať opečenú slaninu.

  • Všetko dobre premiešame a navrstvíme do zapekacej misy potretej olejom.

  • Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov približne 50 - 60 minút.

  • Môžeme podávať samostatne alebo ako prílohu.

  • Dobrú chuť!