Vynikajúce chuťou a krásne na pohľad.
Reklamy
Chrumkavá škoricovo-jablková lahôdka pripravená raz-dva.
RECEPT
Vynikajúce chuťou a krásne na pohľad.
Chrumkavá škoricovo-jablková lahôdka pripravená raz-dva.
Vynikajúce chuťou a krásne na pohľad.
Chrumkavá škoricovo-jablková lahôdka pripravená raz-dva.
Vynikajúce chuťou a krásne na pohľad.
Chrumkavá škoricovo-jablková lahôdka pripravená raz-dva.
1 balenie lístkové cesto
2 veľké jablká
4PL citrónová šťava
3PL marhuľový džem
3ČL kryštálový cukor
2ČL mletá škorica
vajce na potretie
Jablká si očistíme, zbavíme jadierok a narežeme na veľmi tenké plátky.
Nakrájané jablká dáme do hrnca, polejeme citrónovou šťavou a zalejeme vodou. Povaríme 2 minúty.
Lístkové cesto si narežeme na prúžky. Po celej dĺžke ich natrieme džemom.
Cukor zmiešame so škoricou a posypeme na pripravené prúžky s jablkami.
Okraj voľného cesta zahneme tak, aby sme trochu prekryli jablko a zrolujeme do tvaru ružičky.
Takto pripravené ružičky naukladáme do maslom vymastenej formy na muffiny.
Ružičky potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 30 - 40 minút.
Po upečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.
Dobrú chuť!
Nechajte sa inšpirovať! Každý týždeň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
* Súhlasím so zásadami ochrany osobných údajov.