Vynikajúce chuťou a krásne na pohľad.

Reklamy

Chrumkavá škoricovo-jablková lahôdka pripravená raz-dva.

RECEPT

Vynikajúce chuťou a krásne na pohľad.

Chrumkavá škoricovo-jablková lahôdka pripravená raz-dva.

INGREDIENCIE

  • 1 balenie lístkové cesto

  • 2 veľké jablká

  • 4PL citrónová šťava

  • 3PL marhuľový džem

  • 3ČL kryštálový cukor

  • 2ČL mletá škorica

  • vajce na potretie

POSTUP

  • Jablká si očistíme, zbavíme jadierok a narežeme na veľmi tenké plátky.

  • Nakrájané jablká dáme do hrnca, polejeme citrónovou šťavou a zalejeme vodou. Povaríme 2 minúty.

  • Lístkové cesto si narežeme na prúžky. Po celej dĺžke ich natrieme džemom.

  • Poukladáme zmäknuté jablká tak, aby šupa vyčnievala nad cesto a dolný okraj cesta zostal voľný.

  • Cukor zmiešame so škoricou a posypeme na pripravené prúžky s jablkami.

  • Okraj voľného cesta zahneme tak, aby sme trochu prekryli jablko a zrolujeme do tvaru ružičky.

  • Takto pripravené ružičky naukladáme do maslom vymastenej formy na muffiny.

  • Ružičky potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 30 - 40 minút.

  • Po upečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

  • Dobrú chuť!