Raz-dva hotová jablková dobrota s kyslou smotanou.

Reklamy

Nenáročný na suroviny, rýchlo pripravený a veľmi chutný!

RECEPT

Raz-dva hotová jablková dobrota s kyslou smotanou.

Nenáročný na suroviny, rýchlo pripravený a veľmi chutný!

INGREDIENCIE

  • 50g maslo

  • 150g kyslá smotana

  • 120g polohrubá múka

  • 100g kryštálový cukor

  • 1 vajce

  • 1 menšiu ČL prášok do pečiva

  • 2 - 3 jablká

POSTUP

  • Do sklenenej zapekacej misy si dáme maslo izbovej teploty.

  • Pridáme vajce, cukor a smotanu a zmiešame.

  • Múku s práškom do pečiva si preosejeme a pridáme k ostatným surovinám.

  • Všetko dobre zmiešame metličkou alebo mixérom.

  • Konzistencia cesta by mala byť ako hustá smotana.

  • Jablká zbavíme šupky, vykrojíme jadro a nakrájame na tenké pásiky.

  • Nakrájané jablká poukladáme do misy a ponoríme ich do cesta.

  • Pečieme približne 30 minút vo vyhriatej rúre na 180 stupňov.

  • Po upečení necháme vychladnúť a máme hotovo.

  • Dobrú chuť!