Jablková klasika, ktorú veľmi ľúbime!
Reklamy
Chutný, jednoduchý koláčik, rozplývajúci sa na jazyku, ktorým nik nepohrdne.
RECEPT
Jablková klasika, ktorú veľmi ľúbime!
Chutný, jednoduchý koláčik, rozplývajúci sa na jazyku, ktorým nik nepohrdne.
Jablková klasika, ktorú veľmi ľúbime!
Chutný, jednoduchý koláčik, rozplývajúci sa na jazyku, ktorým nik nepohrdne.
Jablková klasika, ktorú veľmi ľúbime!
Chutný, jednoduchý koláčik, rozplývajúci sa na jazyku, ktorým nik nepohrdne.
1kg jabĺk + 1 vanilínový cukor + 1/2ČL škorica
400g hladká múka
250g maslo
100g práškový cukor
2 vajcia
2PL mlieko
1/2balíka prášok do pečiva
V mise zmiešame preosiatu múku, rozmrvíme v nej maslo, pridáme prášok do pečiva a práškový cukor.
Pridáme vajcia a 2 lyžice mlieka. Všetky tieto prísady na cesto spracujeme a rozdelíme na dva rovnaké diely.
Jeden diel vyvaľkáme a prenesieme valčekom na maslom pomastený a múkou vysypaný plech.
Jablká nahrubo nastrúhame, posypeme vanilkovým cukrom a škoricou. Môžeme pridať aj kryštálový cukor, ak chceme aby bol koláč sladší.
Na jablká dáme druhý diel vyvaľkaného cesta, popicháme vidličkou a dáme upiecť.
Pečieme pri teplote 200 stupňov do ružovkastého nádychu. Po upečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.
Dobrú chuť!
Nechajte sa inšpirovať! Každý týždeň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
* Súhlasím so zásadami ochrany osobných údajov.