Hneď ako sa objavia v záhonoch nové uhorky, okamžite pripravujem poháre. Medové uhorky sú „nový spôsob“ spracovania
Zdieľať článok na socialných sieťach
Nasolené uhorky s medom sú novou letnou pochúťkou. Hneď ako sa objavia prvé uhorky, okamžite pripravujem prvý pohár.
Táto verzia je trochu iná, ale zato veľmi chutná!
Jej hlavnou zložkou je med. V kombinácii s cesnakom, kôprom a korením dodáva skvelú chuť!
Na jeden pohár soľanky s objemom 2 litre budeme potrebovať:
- Soľ – 2 lyžice
- Med – 1 lyžička
- Strúčiky cesnaku – 5-6 kusov
- Listy chrenu – 1 ks
- Kôpor – 1-2 vetvičky
- Bobkový list – 3 ks
- Korenie (čierne a nové korenie) – každé 2-3 guľôčky
Príprava:
Najprv pripravte uhorky: umyte ich, osušte uterákom. Konce narežeme na oboch stranách. Ak sú uhorky veľké, môžete ich pozdĺžne prekrojiť na polovicu.
Teraz pripravujeme soľanku. Poznámka: na soľanku používame studenú vodu!
Do vody pridajte soľ a dobre premiešajte, aby sa rozpustila. Potom pridajte tekutý med a znova premiešajte.
Do pohára vložte chrenový list, vetvičky kôpru, bobkový list a niekoľko zrniek korenia.
Poukladáme uhorky, cesnak a zalejeme nálevom.
Nádobu uzavrite a skladujte na tmavom mieste pri izbovej teplote.
Po 2 dňoch vložte do chladničky a po niekoľkých hodinách sú hotové.
Ak sa vám zdajú málo slané, nechajte ich v chladničke dlhšie.
Veľmi chutné, chrumkavé, málo solené uhorky sú hotové, stačí k nim uvariť nové zemiaky, dať ich na plátok masti alebo maškrtiť samotné. Mňam!
Pozrite si tiež:
Ak chcete vidieť aj ďalšie zaujímavé nápady a inšpirácie, zostaňte s nami!
Povedzte o nás Vašim priateľom
Nezabudnite dať “LIKE” na našu Facebook stránku, ak chcete dostávať nové inšpirácie každý deň!
Zdieľať článok na socialných sieťach
Prečítajte si tiež

Novinky na váš e-mail
Žiadny geniálny nápad vám už neujde!