Nasolené uhorky s medom sú novou letnou pochúťkou. Hneď ako sa objavia prvé uhorky, okamžite pripravujem prvý pohár.

Reklamy

Táto verzia je trochu iná, ale zato veľmi chutná!

Jej hlavnou zložkou je med. V kombinácii s cesnakom, kôprom a korením dodáva skvelú chuť!

Na jeden pohár soľanky  s objemom 2 litre budeme potrebovať:

  • Soľ – 2 lyžice
  • Med – 1 lyžička
  • Strúčiky cesnaku – 5-6 kusov
  • Listy chrenu – 1 ks
  • Kôpor – 1-2 vetvičky
  • Bobkový list – 3 ks
  • Korenie (čierne a nové korenie) – každé 2-3 guľôčky

Príprava:

Najprv pripravte uhorky: umyte ich, osušte uterákom. Konce narežeme na oboch stranách. Ak sú uhorky veľké, môžete ich pozdĺžne prekrojiť na polovicu.

Teraz pripravujeme soľanku. Poznámka: na soľanku používame studenú vodu!

Do vody pridajte soľ a dobre premiešajte, aby sa rozpustila. Potom pridajte tekutý med a znova premiešajte.

Do pohára vložte chrenový list, vetvičky kôpru, bobkový list a niekoľko zrniek korenia.

Poukladáme uhorky, cesnak a zalejeme nálevom.

Nádobu uzavrite a skladujte na tmavom mieste pri izbovej teplote.

Po 2 dňoch vložte do chladničky a po niekoľkých hodinách sú hotové.

Ak sa vám zdajú málo slané, nechajte ich v chladničke dlhšie.

Veľmi chutné, chrumkavé, málo solené uhorky sú hotové, stačí k nim uvariť nové zemiaky, dať ich na plátok masti alebo maškrtiť samotné. Mňam!

Pozrite si tiež:

Ak chcete vidieť aj ďalšie zaujímavé nápady a inšpirácie, zostaňte s nami!

Povedzte o nás Vašim priateľom

Nezabudnite dať “LIKE” na našu Facebook stránku, ak chcete dostávať nové inšpirácie každý deň!