Upečte si najlepší domáci špaldový chlebík.

Reklamy

Pripravte si tento chrumkavý, voňavý, nadýchaný zázrak, ktorému sa nevyrovná žiaden z obchodu!

RECEPT

Upečte si najlepší domáci špaldový chlebík.

Pripravte si tento chrumkavý, voňavý, nadýchaný zázrak, ktorému sa nevyrovná žiaden z obchodu!

INGREDIENCIE

  • 500g špaldová múka

  • 400ml voda

  • 1ČL erytrit alebo cukor

  • 2ČL soľ

  • 1PL ocot

  • 1 droždie

  • 2ČL rasca

  • 1PL slnečnicové + 1PL ľanové semienka

POSTUP

  • Najskôr si pripravíme kvások.

  • Do hrnčeka dáma 400ml teplej vody, lyžičku cukru(erythrit), čerstvé droždie a necháme vzísť kvások.

  • Po 15 minútach pridáme ostatné suroviny a vypracujeme si cesto.

  • Pripravené cesto prikryjeme utierkou a dáme kysnúť na teplé miesto, približne hodinu.

  • Dosku si pomúčime a z cesta vypracujeme bochník alebo želaný tvar.

  • Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

  • Pečieme prvých 10 minút pri maximálnej teplote.

  • Po 10 minútach teplotu znížime na 190 stupňov a pečieme ešte 50 minút.

  • Dobrú chuť!