Skúsení záhradkári nikdy nevyhadzujú starý a tvrdý chlieb, ale berú ho so sebou do záhrady! Toto ste zrejme netušili
Zdieľať článok na socialných sieťach
Záhradkári vždy vedia, ako najlepšie využiť dostupné produkty tak, aby nič neprišlo nazmar a dokonca to prinieslo ďalšie výhody.

Využitie starého chleba ako prírodného a užitočného hnojiva pre rastliny nie je nezmyselné a prináša merateľné výhody.
Výhody chleba v záhrade
Starý chlieb by sa nemal vyhadzovať, pretože s jeho pomocou možno pestovať zdravú zeleninu, čučoriedky alebo kvety.
Chlieb totiž obsahuje veľké množstvo živín, medzi ktoré patria sacharidy, bielkoviny, vitamíny skupiny B a minerály, ale aj droždie.
Príprava hnojiva
Príprava hnojiva je jednoduchá a nespôsobuje žiadne nemilé problémy.
Stačí naplniť akúkoľvek nádobu do 1/3 chlebom, zaliať vriacou vodou a nechať 4-5 dní. Suchý chlieb bude plávať na povrchu, musíme dbať na to, aby zmäkol. Môže sa pridať 5 ml jódu.
Aplikácia hnojiva
Hotové hnojivo z chleba je potrebné precediť, aby zvyšok nevytvoril na pôde kôrku. Riedime teplou vodou v pomere 1 ku 2. Pred zalievaním je potrebné uvoľniť pôdu. Možno použiť aj na striekanie.
Hnojenie chlebom sa môže vykonávať 2-3 krát v intervaloch 14 dní, najlepšie od objavenia sa prvých kvetov po nasadenie plodov.
Takéto hnojivo okrem hnojenie tiež obohacuje pôdu o užitočnú mikroflóru. Po týždni stonky a listy rastlín viditeľne spevnia a získajú farbu.
Hnojenie starým chlebom posilní rastliny, zlepší úrodu o 20% a zlepší chuť ovocia.
Zdieľať článok na socialných sieťach
Prečítajte si tiež

Novinky na váš e-mail
Žiadny geniálny nápad vám už neujde!