Vyskúšajte si pripraviť túto jednoduchú a lahodnú tortu s kyslou smotanou.

Je nenáročná na suroviny a chutí naozaj výborne.

RECEPT

Vyskúšajte si pripraviť túto jednoduchú a lahodnú tortu s kyslou smotanou.

Je nenáročná na suroviny a chutí naozaj výborne.

U nás veľmi obľúbená.

INGREDIENCIE

  • 200g maslo

  • 2 šálky hladká múka

  • 2 šálky kryštálový cukor

  • 500g kyslá smotana (nad 20% tuku)

  • 1ČL prášok do pečiva

  • 1 vanilkový cukor

  • čokoláda na posypanie

°°

POSTUP

  • Mixérom zmiešame maslo s cukrom.

  • Pridáme kyslú smotanu a šľaháme kým sa cukor nerozpustí.

  • Pripravenú zmes si rozdelíme na 2 časti do 2 nádob.

  • Do jednej pridáme múku s práškom do pečiva a dobre zmiešame.

  • Druhú polovicu pripravenej zmesi zmiešame s vanilkovým cukrom - to bude krém.

  • Cesto (polovica zmesi zmiešaná s múkou a práškom do pečiva) dáme do formy a pečieme približne 40 minút pri teplote 180 stupňov.

  • Po upečení necháme korpus vychladnúť.

  • Vychladnutý korpus rozrežeme na 3 časti a každú potrieme krémom.

  • Aj vrchnú časť torty potrieme krémom a posypeme strúhanou čokoládou.

  • Odložíme do chladničky na niekoľko hodín, najlepšie na noc.

  • Dobrú chuť!