Dokonalá pochúťka na slávnostný obed, ktorý ocení každý – bravčové mäsko v horčicovej marináde!
Dokonalá pochúťka na slávnostný obed, ktorý ocení každý – bravčové mäsko v horčicovej marináde!
RECEPT
Dokonalá pochúťka na slávnostný obed, ktorý ocení každý - bravčové mäsko v horčicovej marináde!
INGREDIENCIE
1kg bravčové mäso (krkovička alebo kare)
Reklamy
8PL horčice
80g horčičné semienka celé
1PL sladká červená paprika
3 strúčiky cesnaku
olej
soľ, korenie
POSTUP
Najskôr si pripravíme marinádu(je dobré nechať v nej mäso cez noc a piecť ho až druhý deň.
V miske si zmiešame olej, mletú červenú papriku a horčicu. Pridáme trošku soli, ak chceme aj mleté čierne korenie. Pretlačíme si strúčiky cesnaku cez lis a všetko dobre zmiešame.
Mäso dôkladne celé poriadne natrieme marinádou a snažíme sa ho votrieť do mäsa.
Na vrchnú časť mäsa rovnomerne nasypeme horčičné semienka.
Takto pripravené mäso zabalíme do potravinovej fólie a uložíme na noc do chladničky.
Z mäsa odstránime potravinovú fóliu, dáme ho do vymastenej zapekacej misy a pečieme vo vopred predhriatej rúre na 200 stupňov približne 1,5 až 2 hodiny.
Po upečení mäso nakrájame a môžeme podávať. Výhodou je, že takto pripravené mäso je chutné teplé aj studené.