Vynikajúci nepečený čokoládový dezert s nutellou pripravený za 10 minút.

Reklamy

Nutellu v kombinácii s mascarpone a orechmi aj obyčajný dezert premení na dokonalý pôžitok.

RECEPT

Vynikajúci nepečený čokoládový dezert s nutellou pripravený za 10 minút.

Nutellu v kombinácii s mascarpone a orechmi aj obyčajný dezert premení na dokonalý pôžitok.

INGREDIENCIE korpus

  • 200g kakaových keksov

  • 100g vlašských orechov

  • 80g maslo

INGREDIENCIE krém

  • 200g nutella

  • 400g mascarpone

  • 200ml smotana

  • 30g práškový cukor

  • štipka soli

  • čokoláda, orechy na ozdobu

POSTUP

  • Sušienky si rozdrvíme v mixéri najemno.

  • Pridáme k nim mleté vlašské orechy.

  • Roztopíme si maslo a pridáme ho k sušienkam s orechmi.

  • Všetko spolu zmiešame a vypracujeme si cesto.

  • Do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie si na dno a boky natlačíme zmes.

  • V mise si pripravíme prvú časť plnky.

  • Nutellu zmiešame s polovicou mascarpone a nanesieme na korpus.

  • V druhej mise si vyšľaháme smotanu s cukrom a zmiešame so zvyšnou časťou mascarpone.

  • Nanesieme aj druhú časť plnky.

  • Dezert dozdobíme orechmi a roztopenou čokoládou.

  • Odložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny.

  • Dobrú chuť!