Chutný, voňavý koláčik ku káve či len tak „pudingové kocky“

Reklamy

Jednoduchý na prípravu, veľmi chutný koláč, ktorým nikdy nepohrdneme!

RECEPT

Chutný, voňavý koláčik ku káve či len tak "pudingové kocky"

Jednoduchý na prípravu, veľmi chutný koláč, ktorým nikdy nepohrdneme!

INGREDIENCIE na cesto

  • 6 vajec

  • 180g práškový cukor

  • 1dl voda

  • 1/2dl olej

  • 150g polohrubá múka

  • 100g hladká múka

  • 1bal. prášok do pečiva

  • štipka soli

  • 2PL kakao

INGREDIENCIE na puding

  • 800ml mlieko

  • 5PL kryštálový cukor

  • 2bal. vanilkový puding

INGREDIENCIE na polevu

  • 300ml smotana na šľahanie

  • kakao, škorica na posypanie

POSTUP

  • Z mlieka, cukru a pud. práškov si uvaríme krém. Necháme mierne vychladnúť.

  • Pripravíme si cesto. Múku so štipkou soli a práškom do pečiva preosejeme.  Žĺtky si vyšľaháme s cukrom, pridáme vodu, olej a preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný sneh z bielok.

  • Cesto rozdelíme na 2 časti. Plech vystelieme papierom na pečenie, navrstvíme prvú časť cesta. Do druhej časti vmiešame 2PL kakaa a pomocou lyžice navrstvíme kakaové cesto na svetlé cesto a previažeme(upravíme) vidličkou.

  • Vlažný puding po lyžiciach dáme na vrch cesta tak, aby sa trochu do neho potopil. Takto pripravený koláč dáme piecť. Pečieme pri teplote 200 stupňov 5 minút, stiahneme teplotu na 180 stupňov a pečieme 40 - 45 minút.

  • Šľahačku si vyšľaháme, natrieme na vychladnutý koláč a posypeme kakaom, škoricou...

  • Dobrú chuť!