Chutný makový koláč s lahodným maslovým krémom a čokoládou!

Reklamy

RECEPT

Chutný makový koláč s lahodným maslovým krémom a čokoládou!

INGREDIENCIE na 1. cesto - makové

  • 250g mletý mak

  • 200ml mlieko

  • 150g maslo

  • 50g kryštálový cukor

  • 30g hladká múka

  • 2 vajcia

  • 1 bal. prášok do pečiva

INGREDIENCIE na 2. cesto

  • 5 vajec

  • 150g kryštálový cukor

  • 150g hladká múka

  • 3PL voda

INGREDIENCIE na krém

  • 400ml mlieko

  • 4-5čl hladká múka

  • 150g maslo + 130g práškový cukor

  • 120g čokoláda na poliatie

POSTUP

  • Menší plech si vystelieme papierom na pečenie.

  • Suroviny na makovú vrstvu zmiešame, navrstvíme na plech, uhladíme.

  • Druhé cesto: žĺtky s cukrom vyšľaháme do penista. Pridáme vodu, premiešame, pridáme preosiatu múku a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov.

  • Hotové cesto natrieme na pripravené makové cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov.

  • Pripravíme si krém. Z mlieka a múky uvaríme krém, maslo s cukrom si vymiešame a postupne k nemu vmiešame vychladnutý krém.

  • Koláč si preložíme na druhý plech, tak aby bolo makové cesto smerom hore, stiahneme papier a natrieme na koláč pripravený krém. Nakoniec polejeme roztopenou čokoládou a necháme stuhnúť.

  • Dobrú chuť!

Zdroj: nagyireceptje.hu