Tento lahodný pudingový koláčik je skutočným potešením pre mlsné jazýčky!

Reklamy

Chutný krémový koláčik, ktorý sa hodí na každú príležitosť!

RECEPT

Tento lahodný pudingový koláčik je skutočným potešením pre mlsné jazýčky!

Chutný krémový koláčik, ktorý sa hodí na každú príležitosť!

INGREDIENCIE na cesto

  • 150g hladká múka

  • 120ml voda

  • 120ml mlieko

  • 90g maslo

  • 5 vajec

  • štipka soli

  • mandľové lupienky

INGREDIENCIE na krém

  • 700ml mlieko

  • 120g cukor

  • 2 vajcia

  • 3čl kukuričný škrob

  • 1 vanilkový puding

  • 1ks vanilínový cukor

  • 200g  maslo

  • 300g šľahačka

  • práškový cukor na posypanie

POSTUP

  • Do hrnca s hrubým dnom nalejeme vodu, mlieko, pridáme štipku soli a maslo. Privedieme k varu.

  • Pridáme preosiatu múku a miešame, cesto sa bude odlepovať. Dôkladne ho vymiešame a odstavíme.

  • Do vychladnutého cesta po jednom primiešame vajcia. Hotové cesto rozdelíme na 2 časti.

  • Polovicu cesta natrieme na papierom vystlanú formu(malú) a dáme piecť. Pečieme pri teplote 200 stupňov približne 15 - 20 minút. Počas pečenia neotvárame rúru!

  • Rovnako upečieme aj druhú polovicu cesta, ale cesto pred pečením posypeme mandľovými lupienkami(nemusí byť).

  • Kým vychladnú obe cesta, pripravíme si krém.

  • V 200ml mlieka si zmiešame metličkou škrob, cukor, vanil, cukor, puding a vajcia.

  • Do hrnca dáme variť zvyšné mlieko, do horúceho pridáme zmes a uvaríme krém. Necháme chladiť na izbovú teplotu.

  • Maslo si vyšľaháme mixérom a postupne k nemu prišľaháme vychladnutý krém.

  • V mise si vyšľaháme smotanu.

  • Cesto bez mandľových lupienkov natrieme vanilkovým krémom. Na to natrieme šľahačku, prikryjeme druhým cestom a dáme chladiť na 2h.

  • Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

  • Dobrú chuť!