Vynikajúci, jemný koláčik s lahodným smotanovým krémom, pripomínajúci „kinder mliečny rez“

Reklamy

Pripravte si tento chutný koláčik, ktorým ulahodíte nielen deťom, ale aj dospelým!

RECEPT

Vynikajúci, jemný koláčik s lahodným smotanovým krémom, pripomínajúci "kinder mliečny rez"

Pripravte si tento chutný koláčik, ktorým ulahodíte nielen deťom, ale aj dospelým!

INGREDIENCIE na cesto

  • 125g hladká múka

  • 125g kryštálový cukor

  • 125ml smotana na šľahanie

  • 40g kakao

  • 3 vajcia

  • 5g prášok do pečiva

INGREDIENCIE na krém

  • 500g mascarpone

  • 200ml smotana na šľahanie

  • 100g med

  • 50g práškový cukor

POSTUP

  • Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny. Prišľaháme smotanu a potom ručne primiešame múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva.

  • Plech vystelieme papierom na pečenie a vylejeme doň pripravené cesto. Pečieme pri teplote 170 stupňov približne 15 minút.

  • Po upečení necháme cesto vychladnúť.

  • V mise zmiešame mascarpone s medom. Smotanu s cukrom vyšľaháme a postupne pridáme k mascarpone.

  • Vychladnutý korpus rozdelíme na 2 polovice, na jednu natrieme pripravenú plnku a priložíme druhou časťou korpusu. Pripravený koláčik necháme aspoň 2 hodiny chladiť v chladničke a potom môžeme podávať.

  • Dobrú chuť!