Kombinácia jemného korpusu, lahodného karamelového krému, arašidov a čokoládovej polevy – domáce „Snickers rezy“

Reklamy

Pripravte si tento jednoduchý, lahodný, karamelovo-arašidový koláčik, ktorý chutí naozaj výborne!

RECEPT

Kombinácia jemného korpusu, lahodného karamelového krému, arašidov a čokoládovej polevy - domáce "Snickers rezy"

Pripravte si tento jednoduchý, lahodný, karamelovo-arašidový koláčik, ktorý chutí naozaj výborne!

INGREDIENCIE na cesto

  • 220g hladká múka

  • 170g maslo

  • 70g cukor krupica

INGREDIENCIE na krém + polevu

  • 200g maslo

  • 250ml salko

  • 200g kryštálový cukor

  • 250g rozdrvené arašidy

  • POLEVA: 125g mliečna čokoláda + 125g čokoláda na varenie + 1PL olej

POSTUP

  • Z múky, cukru a masla si vypracujeme cesto, rozvaľkáme na menší plech a a dáme piecť. Pečieme pri teplote 160 stupňov približne 25 - 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  • Do hrnca dáme dáme variť salko, cukor a maslo. Za stáleho miešania pomaly varíme. Asi po 10 minútach začne krém hustnúť a karamelizovať, vtedy pridáme arašidy a ešte horúci krém nanesieme na cesto.

    Počas chladnutia korpusu si pripravíme karamelovú hmotu: do hrnca si dáme Salko, cukor a maslo a za stáleho miešania pomaly varíme. Asi po 10 min. začne krém hustnúť a karamelizovať. Vtedy pridáme slané arašidy a ešte horúce nanesieme na cesto.

  • Nakoniec vo vodnom kúpeli rozpustíme čokolády s troškou oleja a polejeme hotový koláč. Necháme dobre vychladnúť a môžeme vychutnávať!

  • Dobrú chuť!