Jemný, lahodný, šťavnatý koláč s jahodami a kyslou smotanou!

Reklamy

Vynikajúca kombinácia jemného krému s jahodami a kokosom!

RECEPT

Jemný, lahodný, šťavnatý koláč s jahodami a kyslou smotanou!

Vynikajúca kombinácia jemného krému s jahodami a kokosom!

INGREDIENCIE na cesto

  • 250g polohrubá múka

  • 100g maslo

  • 100g kyslá smotana

  • 100g kryštálový cukor

  • 1ČL prášok do pečiva

INGREDIENCIE na plnku

  • 200g kyslá smotana

  • 150g kryštálový cukor

  • 3 vajcia

  • 1 vanilkový cukor

  • 15g zemiakový škrob

  • Jahody

  • Kokos na posypanie

POSTUP

  • Pripravíme si cesto. Do kyslej smotany dáme rozpustené maslo a vymiešame vareškou. Pridáme cukor, prášok do pečiva a metličkou dobre premiešame. Nakoniec pridáme múku a vypracujeme si cesto.

  • Do zapekacej misy alebo do formy na tortu si dáme cesto tak, aby bolo aj po okrajoch cca 4 cm a okraje mierne pritlačíme vidličkou alebo vareškou a odložíme ho na 10 minút do chladničky.

  • Zatiaľ si pripravíme krém. Do kyslej smotany pridáme vajcia, cukor, škrob a vanilku a všetko vymiešame metličkou. Umyté jahody dáme dovnútra cesta do formy a zalejeme pripravenou plnkou. Nakoniec už len posypeme kokosom.

  • Pečieme v rúre na 180 stupňov približne 40 minút.

  • Dobrú chuť!