Cuketa je všestranná, ktorá sa hodí k rôznym jedlám – k mäsu, zelenine, do koláčov.

Reklamy

Vyskúšajte recept na cuketové fašírky z kuracieho mäsa, na ktorých si určite pochutíte.

RECEPT

Cuketa je všestranná, ktorá sa hodí k rôznym jedlám – k mäsu, zelenine, do koláčov.

Vyskúšajte recept na cuketové fašírky z kuracieho mäsa, na ktorých si určite pochutíte.

INGREDIENCIE

  • 1kg mleté kuracie mäso

  • 1 cuketa

  • 1 vajce

  • 1PL strúhanka

  • 1ČL korenie na kura

  • olej

  • plátky masla

  • nasekaná čerstvá petržlenová vňať

  • soľ podľa chuti

POSTUP

  • Cuketu si olúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle.

  • Vytlačíme z nej čo najviac šťavy a pridáme k mletému mäsu.

  • Pridáme vajce, soľ, korenie na kura, petržlenovú vňať, strúhanku a všetko dobre premiešame.

  • Pripravenú zmes prikryjeme a necháme odpočívať 15 minút.

  • Zo zmesi si vytvarujeme fašírky a na panvici s olejom vysmážame z oboch strán do zlatista.

  • Do zapekacej misy alebo pekáča dáme na dno plátky masla, poukladáme na ne opečené fašírky a dáme do rúry piecť.

  • Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 30 minút a máme hotovo!

  • Dobrú chuť!