Úžasná nielen na pohľad, ale aj chuťovo.

Reklamy

Vyskúšajte si pripraviť túto voňavú, jemnú, tekvicová bábovka s lahodnou karamelovou polevou a orechmi.

RECEPT

Úžasná nielen na pohľad, ale aj chuťovo.

Vyskúšajte si pripraviť túto voňavú, jemnú, tekvicová bábovka s lahodnou karamelovou polevou a orechmi.

INGREDIENCIE

  • 300g hladká múka

  • 400g tekvicové pyré

  • 200g maslo

  • 250g kryštálový cukor

  • 4 vajcia

  • 1 vanilínový cukor

  • 1ČL mletá škorica

  • 2ČL kypriaci prášok

  • 1ČL jedlá sóda

  • 1/4ČL mletého zázvoru

  • štipka soli

INGREDIENCIE na polevu

  • 100g kryštálový cukor

  • 100g smotana na šľahanie

  • 60g pekanové orechy

POSTUP

  • Tekvicu olúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na malé kocky.

  • Tekvicu uvaríme v zakrytom hrnci do zmäknutia a rozmixujeme na hladké pyré.

  • Mixérom vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilkou do peny.

  • Pridáme zvyšné suroviny, múku zmiešanú s práškom do pečiva, sódu, štipku soli, zázvor a škoricu.

  • Tiež pridáme pripravené tekvicové pyré a roztopené a mierne vychladnuté maslo a zmiešame na hladké cesto.

  • Formu na bábovku si vymastíme maslom a vysypeme múkou.

  • Cesto nalejeme do formy a pečieme pri teplote 190 stupňov približne 40 - 45 minút.

  • Medzitým si pripravíme karamelovú polevu.

  • Do hrnca nasypeme cukor a necháme ho roztopiť.

  • Keď začne mať peknú zlatú farbu, odstavíme zo sporáka a prilejeme horúcu smotanu na šľahanie.

  • Miešame až pokým sa nespoja na hladkú polevu.

  • Pre urýchlenie môžeme vrátiť na sporák na mierny oheň a zahrievať.

  • Pripravenú polevu polejeme na vyklopenú a vychladnutú bábovku.

  • Na záver posypeme nasekanými pekonovými orechmi a máme hotovo.

  • Dobrú chuť!