Pripravte si tento dokonalý vláčny koláčik s chrumkavou kôrkou!

K tomu šálka dobrej kávy a dokonalá kombinácia je na svete!

Fantastický dezert plný čokolády, pripravený zo surovín, ktoré máte bežne doma.

RECEPT

Pripravte si tento dokonalý vláčny koláčik s chrumkavou kôrkou!

K tomu šálka dobrej kávy a dokonalá kombinácia je na svete!

Fantastický dezert plný čokolády, pripravený zo surovín, ktoré máte bežne doma.

INGREDIENCIE

  • 150g čokoláda (najmenej 60% kakaa)

  • 100g nadrobno nasekanej kvalitnej horkej čokolády

  • 200g cukor krupica

  • 120g maslo

  • 100g hladká múka

  • 3 vajcia

  • 2PL kakao

  • 1ČL vanilkový extrakt

  • štipka soli

°°

POSTUP

  • Vo vodnom kúpeli si rozpustíme 150g čokolády s maslom.

  • Keď sa spoja dohromady, odstavíme zo sporáka a pridáme cukor, kakao a vanilkový extrakt a zmiešame.

  • Potom k zmesi po jednom primiešame vajcia, po každom pridanom vajci dobre premiešame.

  • Nakoniec pridáme štipku soli, múku, nasekanú čokoládu a dobre premiešame.

  • Formu(menšiu) si vystelieme papierom na pečenie.

  • Pripravené cesto nalejeme do formy a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov približne 30 minút.

  • Na vrchu sa vytvorí popraskaná kôrka.

  • Po upečení necháme vychladnúť a máme hotovo.

  • Dobrú chuť!