Výborný sladký dezert s bohatou orechovo-rumovou plnkou „DVOJFAREBNÉ KOCKY“!

Reklamy

Sladké pokušenie, ktorému ťažko odolať!

RECEPT

Výborný sladký dezert s bohatou orechovo-rumovou plnkou "DVOJFAREBNÉ KOCKY"!

Sladké pokušenie, ktorému ťažko odolať!

INGREDIENCIE na cesto

  • 6 vajec

  • 250g polohrubá múka

  • 200g kryštálový cukor

  • 1bal. prášok do pečiva

  • 6PL olej

  • 4PL voda

  • 2PL kakao

  • džem na potretie

INGREDIENCIE na orechovú plnku

  • 200g mleté orechy

  • 100g mleté piškóty

  • 100-150ml rum

  • 5PL práškový cukor

INGREDIENCIE na plnku zo sušeného mlieka

  • 200g cera

  • 200g práškový cukor

  • 150g sušené mlieko

  • POLEVA: 200g čokoláda + 50g cera

POSTUP

  • Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, primiešame vodu, olej a nakoniec preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Hotové cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť. Pečieme pri teplote 170 stupňov približne 20 minút.

  • Orechovú plnku si pripravíme zmiešaním všetkých surovín, rum dáme podľa potreby, aby nebola plnka príliš suchá.

  • Na plnku zo sušeného mlieka si ručne zmiesime ceru, práškový cukor a sušené mlieko. Zmes si vyvaľkáme na veľkosť plechu na pocukrovanom papieri na pečenie.

  • Vychladnutý korpus si otočíme, stiahneme papier na pečenie a potrieme ho džemom. Na to navrstvíme orechovú plnku a priložíme vyvaľkanú plnku zo sušeného mlieka, prejdeme po papieri valčekom aby sa plnka dobre spojila s orechovou a odstránime papier.

  • Koláč si nakrájame na kocky. Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu s cerou a po jednej oblejeme každú kocku. Necháme stuhnúť.

  • Dobrú chuť!