Jemný, lahodný, vláčny jogurtový koláčik, ktorému nik neodolá!

Reklamy

RECEPT

Jemný, lahodný, vláčny jogurtový koláčik, ktorému nik neodolá!

INGREDIENCIE cesto

  • 50g hladká múka

  • 60g kryštálový cukor

  • 10g kakao

  • 3 vajcia

  • 2PL vlažná voda

  • 1/2čl prášok do pečiva

  • štipka soli

INGREDIENCIE plnka

  • 750g hustý biely jogurt

  • 100ml vlažná voda

  • 2 bal. vanilínový cukor

  • 1bal. želatínový stužovač

INGREDIENCIE želé

  • Jahodový kompót (200ml šťava z kompótu)

  • 1/2bal. tortové želé

  • 2čl cukor krupica

POSTUP

  • Žĺtky vyšľaháme s cukrom, postupne pridáme vodu. Ďalej pridáme kakao, štipku soli a múku zmiešanú s práškom do pečiva.

  • Bielky vyšľaháme a postupne ich vmiešame k pripravenému cestu.

  • Plech (26*34) vystelieme papierom na pečenie a vylejeme pripravené cesto. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 15 minút.

  • Upečené cesto necháme vychladnúť a potom ho rozrežeme na 2 časti.

  • Pripravíme si plnku. Želatínový stužovať pripravíme podľa návodu, postupne k nemu pridávame jogurt zmiešaný s vanilkovým cukrom.

  • Na jednu polovicu upečeného vychladnutého cesta natrieme rovnomerne plnku, zarovnáme a priložíme druhou polovicou cesta.

  • Jahodovú šťavu zohrejeme, tortové želé zmiešame s cukrom a vysypeme do zohriatej šťavy, miešame do rozpustenia a pred privedením k varu odstavíme z ohňa. Pripravené želé necháme trochu vychladnúť.

  • Na vrch poukladáme jahody z kompótu, polejeme pripraveným vlažným želé a necháme stuhnúť.

  • Dobrú chuť!