Jemný, lahodný, vláčny jogurtový koláčik, ktorému nik neodolá!
Reklamy
RECEPT
Jemný, lahodný, vláčny jogurtový koláčik, ktorému nik neodolá!
Jemný, lahodný, vláčny jogurtový koláčik, ktorému nik neodolá!
Jemný, lahodný, vláčny jogurtový koláčik, ktorému nik neodolá!
50g hladká múka
60g kryštálový cukor
10g kakao
3 vajcia
2PL vlažná voda
1/2čl prášok do pečiva
štipka soli
750g hustý biely jogurt
100ml vlažná voda
2 bal. vanilínový cukor
1bal. želatínový stužovač
Jahodový kompót (200ml šťava z kompótu)
1/2bal. tortové želé
2čl cukor krupica
Žĺtky vyšľaháme s cukrom, postupne pridáme vodu. Ďalej pridáme kakao, štipku soli a múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Bielky vyšľaháme a postupne ich vmiešame k pripravenému cestu.
Plech (26*34) vystelieme papierom na pečenie a vylejeme pripravené cesto. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 15 minút.
Upečené cesto necháme vychladnúť a potom ho rozrežeme na 2 časti.
Pripravíme si plnku. Želatínový stužovať pripravíme podľa návodu, postupne k nemu pridávame jogurt zmiešaný s vanilkovým cukrom.
Na jednu polovicu upečeného vychladnutého cesta natrieme rovnomerne plnku, zarovnáme a priložíme druhou polovicou cesta.
Jahodovú šťavu zohrejeme, tortové želé zmiešame s cukrom a vysypeme do zohriatej šťavy, miešame do rozpustenia a pred privedením k varu odstavíme z ohňa. Pripravené želé necháme trochu vychladnúť.
Na vrch poukladáme jahody z kompótu, polejeme pripraveným vlažným želé a necháme stuhnúť.
Dobrú chuť!
Nechajte sa inšpirovať! Každý týždeň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
* Súhlasím so zásadami ochrany osobných údajov.