Lahodné domáce marinované huby sme si doma veľmi obľúbili! Toto by mal vyskúšať každý milovník HRÍBOV

Publikované: 5 septembra 2024Prečítané: 93Značky: , , , , , , ,

Zdieľať článok na socialných sieťach

Nakladané huby v obchode už nekupujem. Pripravte si aj vy tradičné lahodné domáce marinované huby podľa tohto receptu!

Takto si môžete vychutnávať fantastickú chuť húb celú zimu. Určite to vyskúšajte!

Na prípravu chutných marinovaných húb budete potrebovať:

  • 1,5 kg čerstvých malých húb (najlepšie sú suchohríby a iné tvrdšie druhy)
  • 0,25 l rastlinného oleja
  • 150 ml jablčného octu
  • 1 l vody (nepočítajúc vodu na varenie)
  • 2 PL cukru
  • 20 g soli
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 4 ks bobkových listov
  • 8 ks čierneho korenia
  • 8 ks nového korenia
  • 1 PL horčičných semienok
  • môžete pridať aj trochu sušeného čili alebo cibule nakrájanej na pierka

Príprava:

Najprv musíte huby umyť. Ak sú huby väčšie, nakrájame ich na kúsky.

Potom vložte huby do hrnca a zalejte vodou. Priveďte do varu, pričom po celý čas odstráňujte penu.

Varte nie dlhšie ako 10 minút. Huby scedíme v cedníku a necháme odkvapkať.

Potom prevarte 1 liter vody, rozpustite v nej soľ a cukor.

Pridáme olej, ocot a povaríme 3 minúty.

Uvarené huby namočíme do marinády a varíme ešte 3 minúty.

Do vopred pripravených pohárov vložte korenie, cesnak a varené huby.

Ak ste všetky ingrediencie pridali ešte za horúca, zaváracie poháre nevyžadujú dodatočnú pasterizáciu. Otočte ich a otočte hore dnom.

Nechajte ich, kým úplne nevychladnú.

Poháre s nakladanými hubami z tohto receptu je možné skladovať v špajzi až niekoľko rokov.

Dobrú chuť!

Zdieľať článok na socialných sieťach

Novinky na váš e-mail

Žiadny geniálny nápad vám už neujde!

Toto vás bude zaujímať