Jedinečný dezert, ktorý dostane každého „ORECHOVÝ KRÉMEŠ“!

Reklamy

Vynikajúci, nádherný dezert, ktorý sme si zamilovali!

RECEPT

Jedinečný dezert, ktorý dostane každého "ORECHOVÝ KRÉMEŠ"!

Vynikajúci, nádherný dezert, ktorý sme si zamilovali!

INGREDIENCIE na medové pláty

  • 400g hladká múka

  • 100g práškový cukor

  • 100g maslo

  • 2 vajcia

  • 1PL med

  • 1čl sóda

INGREDIENCIE na orechové cesto

  • 6 vajec

  • 150g polohrubá múka

  • 150g práškový cukor

  • 150g mleté orechy

  • 50ml olej

  • 3PL voda

  • 1/2bal. prášok do pečiva

INGREDIENCIE na krém

  • 700ml mlieko

  • 100g  kryštálový cukor

  • 2 vanilkové pudingy

  • 3 žĺtky

  • 250g maslo

  • 120g práškový cukor

POSTUP

  • Vo vodnom kúpeli zohrejeme med, pridáme cukor a maslo. Odstavíme a vyšľaháme. Do mierne vychladnutej zmesi prišľaháme po jednom vajcia, vmiešame múku zmiešanú so sódou a vymiesime tuhé cesto.

  • Cesto rozdelíme na 2 časti, každú vyvaľkáme na veľkosť plechu(30x38) a upečieme na obrátenom plechu, ktorý vystelieme papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 190 stupňov približne 7 - 8 minút. Po upečení necháme pláty vychladnúť.

  • Pripravíme orechové cesto. Žĺtky vyšľaháme so 100g práškového cukru do peny, pridáme vodu, olej, mleté orechy a zmiešame. V druhej mise si vyšľaháme bielky so zvyšným cukrom na sneh, primiešame k žĺtkovej zmesi a nakoniec zľahka vareškou vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva.

  • Plech vystelieme papierom na pečenie, vylejeme pripravené cesto a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  • Pripravíme krém. V 300ml mlieka si metličkou rozmiešame žĺtky a pudingy. Zvyšné mlieko s kryštálovým cukrom dáme variť, pridáme dobre zmiešanú zmes a za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Prikryjeme ho potravinovou fóliou a necháme vychladnúť.

  • Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme do peny a po častiach k nemu primiešame vychladnutý puding.

  • Na 1 medový plát natrieme polovicu maslovo-pudingového krému, prikryjeme ho orechovým cesto, natrieme druhú polovicu krému a na vrch priložíme druhý medovú plát. Hotový koláč odložíme na niekoľko hodín do chladničky, ideálne do nasledujúceho dňa.

  • Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

    Dobrú chuť!

Zdroj: viccmagazin.com