Strúhaný džemovo-orechový koláč

Publikované: 28 júla 2023Prečítané: 892Značky: , , , , , ,

Zdieľať článok na socialných sieťach

Chutný koláčik, ktorý asi každý pozná. Výborný s jablkami, tvarohom, no rovnako dobrý aj s džemovo-orechovou plnkou.

Voňavý, chutný koláčik, ktorý je u nás veľmi obľúbený.

RECEPT

Chutný koláčik, ktorý asi každý pozná. Výborný s jablkami, tvarohom, no rovnako dobrý aj s džemovo-orechovou plnkou.

Voňavý, chutný koláčik, ktorý je u nás veľmi obľúbený.

INGREDIENCIE

  • 450g hladká múka

  • 350g džem

  • 250g maslo

  • 150g kryštálový cukor

  • 100g vlašské orechy

  • 2 vajcia

  • 1ČL prášok do pečiva

  • štipka soli

  • práškový cukor na posypanie

POSTUP

  • Vajcia vyšľaháme s cukrom a štipkou soli. Pridáme zmäknuté maslo.

  • Pridáme po častiach preosiatu múku s práškom do pečiva a vymiesime mäkké cesto.

  • 1/3 cesta zabalíme do potravinovej fólie a necháme 30 minút v mrazničke, zvyšné cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme v chladničke 15 minút.

  • Väčšiu časť cesta si rozvaľkáme a navrstvíme do formy(menšieho plechu) vystlanej papierom na pečenie.

  • Na plnku zmiešame džem s nasekanými vlašskými orechmi. Rovnomerne natrieme na koláč.

  • Na vrch koláča nastrúhame zvyšné cesto z mrazničky.

  • Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 35 minút. Po upečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

  • Dobrú chuť!

Zdieľať článok na socialných sieťach

Novinky na váš e-mail

Žiadny geniálny nápad vám už neujde!