Jemný kakaový korpus s vynikajúcim mliečným krémom „MILKY WAY koláčik“

Reklamy

RECEPT

Jemný kakaový korpus s vynikajúcim mliečným krémom "MILKY WAY koláčik"

INGREDIENCIE na cesto

  • 4 vajcia

  • 1 hrnček polohrubá múka (240ml)

  • 2/3 hrnčeka práškový cukor

  • 4PL olej

  • 2PL kakao

  • 1čl prášok do pečiva

INGREDIENCIE na mliečnu plnku

  • 2 hrnčeky sušené mlieko

  • 1/2 hrnčeka mlieko

  • 1/2 hrnčeka cukor

  • 1 vanilínový cukor

  • 300g maslo

INGREDIENCIE na polevu

  • 60g horká čokoláda

  • 60g mliečna čokoláda

  • 50g maslo

POSTUP

  • Bielky vyšľaháme dotuha, postupne pridávame cukor, znížime na najnižšiu rýchlosť a za stáleho miešania pridáme po jednom žĺtky.

  • Rovnako pridáme olej a nakoniec primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Cesto vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechut(23x28) a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 35-40 minút.

  • Po upečení necháme korpus vychladnúť a rozrežeme ho na 2 polovice.

  • Do hrnca dáme mlieko, cukor a vanilku, privedieme k varu, odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.

  • Maslo vyšľaháme do peny, postupne prilievame vychladnuté mlieko a nakoniec po častiach pridáme sušené mlieko. Chvíľu šľaháme, aby sa spojili suroviny.

  • Maslo vyšľaháme do peny, postupne prilievame vychladnuté mlieko a nakoniec po častiach pridáme sušené mlieko. Chvíľu šľaháme, aby sa spojili suroviny.

  • Mliečny krém rozotrieme na jednu polovicu korpusu, priložíme druhú polovicu korpusu a mierne pritlačíme.

  • Čokoládu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli, rozotrieme na vrch koláča a necháme stuhnúť.

  • Dobrú chuť!

Zdroj: nagyireceptje.hu