Fantastický koláč s mascarpone plnkou a hrozienkami.

Dokonalá chuť lahodného krému a polevy zo salka.

Určite mu nik neodolá!

RECEPT

Fantastický koláč s mascarpone plnkou a hrozienkami.

Dokonalá chuť lahodného krému a polevy zo salka.

Určite mu nik neodolá!

INGREDIENCIE

  • 250g hladká múka

  • 125g práškový cukor

  • 125g maslo

  • 10g prášok do pečiva

INGREDIENCIE na krém

  • 400g mascarpone

  • 3 vajcia

  • 100g cukor

  • 1 vanilkový cukor

  • 100g hrozienka

INGREDIENCIE na polevu

  • 250g kyslá smotana

  • 150g salko

  • 60g čokoláda na varenie - na ozdobu

POSTUP

  • Do misy preosejeme múku spolu s práškom do pečiva.

  • Pridáme cukor a zmiešame.

  • Sypkú zmes zmiešame s maslom na mrveničku.

  • Pripravenú mrveničku si rozdelíme na 2 časti.

  • Jednu časť mrveničky navrstvíme do formy vystlanej papierom na pečenie.

  • Pripravíme si krém.

  • V mise zmiešame mixérom mascarpone, cukor, vanilínový cukor a vajcia.

  • Do formy s mrveničkou vylejeme pripravený krém a posypeme hrozienkami.

  • Na vrch krému rovnomerne posypeme druhú polovicu mrveničky.

  • Pečieme pri teplote 180 stupňov do zlatova, približne 45 minút.

  • Kým sa koláč pečie, pripravíme si polevu.

  • Zmiešame kyslú smotanu so salkom a vylejeme na horúci koláč.

  • Polejeme rozpustenou čokoládou a necháme vychladnúť.

  • Dobrú chuť!