Výborná kombinácia – med, orechy, škorica! Pripravte si tento najjednoduchší sladký dezert, ktorý máte hotový raz-dva a chutí vynikajúco!

Reklamy

Lahodné pečené škoricové hrušky s medom a orechmi.

RECEPT

Výborná kombinácia - med, orechy, škorica! Pripravte si tento najjednoduchší sladký dezert, ktorý máte hotový raz-dva a chutí vynikajúco!

Lahodné pečené škoricové hrušky s medom a orechmi.

INGREDIENCIE

  • 2ks hrušky

  • 2PL med

  • 1PL mletá škorica

  • 5PL nasekané vlašské orechy

  • 4PL rozpustené maslo

  • 1 kyslá smotana

POSTUP

  • Hrušky pozdĺžne prekrojíme na polovicu a odstránime jadierka.

  • Na plech dáme papier na pečenie a poukladáme naň prekrojené hrušky.

  • Hrušky posypeme nasekanými vlašskými orechmi.

  • V mise si zmiešame rozpustené maslo, med a 1/2PL škorice.

  • Pripravenú zmes polejeme na hrušky a dáme piecť.

  • Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 15 minút.

  • Po upečení posypeme hrušky zvyšnou škoricou, pokvapkáme medom a podávame s kyslou smotanou(alebo zmrzlinou).

  • Dobrú chuť!