Takéto kapustové bábovky ste ešte nejedli! Zdravšie, lacnejšie a chutnejšie ako mäso
Zdieľať článok na socialných sieťach
U nás doma sme si ich zvykli nazývať kotlety, aj keď tvarom a vlastne ničím kotlety nepripomínajú. Napriek jednoduchosti tohto receptu je z nich veľmi chutné a ekonomické jedlo. Vyskúšajte!
Sú veľmi jednoduché na prípravu a sú zdravé, pretože nevyžadujú vyprážanie tuk. Milujeme ich s kyslou smotanou. Môžu sa jesť ako príloha alebo ako samostatné jedlo. Dokonca ich jedia aj deti.
Potrebné ingrediencie:
- Kapusta – 600 g
- Voda – 50 ml
- Ovsené vločky – 4 polievkové lyžice (30 g)
- Mlieko – 150 ml
- Maslo – 30-50 g
- Vajcia – 3 ks
- Soľ – 1/2 lyžičky
- Čierne korenie – podľa chuti
- Forma na pečenie ľubovoľných tvarov, mi používame formu na mini-bábovky
Príprava krok za krokom:
Nakrájajte kapustu. Na panvici rozohrejeme maslo, pridáme kapustu a zalejeme vodou.
Varte 10 minút na strednom ohni, miešajte, kým sa tekutina neodparí.
Hneď ako kapusta začne zlatnúť, pridáme ovsené vločky, mlieko, soľ a korenie podľa chuti.
Premiešame, prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni varíme ďalších 10 minút, pričom miešame, aby nám nič neprihorelo.
Odstráňte z ohňa a ochlaďte. Do zmesi rozklepneme 3 vajcia a premiešame.
Formičky na košíčky vymastíme olejom a naplníme kapustovou hmotou.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 30 minút. Keď sa objaví chutná zlatá kôrka, bábovky sú hotové, podávajte horúce.
Pozrite si tiež:
Ak chcete vidieť aj ďalšie zaujímavé nápady a inšpirácie, zostaňte s nami!
Povedzte o nás Vašim priateľom
Nezabudnite dať “LIKE” na našu Facebook stránku, ak chcete dostávať nové inšpirácie každý deň!
Zdieľať článok na socialných sieťach
Prečítajte si tiež
Novinky na váš e-mail
Žiadny geniálny nápad vám už neujde!