Nadýchané piškótové cesto s bohatou mliečnou chuťou a sladká karamelová poleva, to je výborný koláčik „Tres Leches“

Publikované: 6 februára 2024Prečítané: 416Značky: , , , , , , ,

Zdieľať článok na socialných sieťach

Nadýchané piškótové cesto s bohatou mliečnou chuťou a sladká karamelová poleva, to je výborný koláčik „Tres Leches“

Pripravte si tento dokonale vláčny, nadýchaný, mliečny koláčik, ktorý si zamilujete!

RECEPT

Nadýchané piškótové cesto s bohatou mliečnou chuťou a sladká karamelová poleva, to je výborný koláčik "Tres Leches"

Pripravte si tento dokonale vláčny, nadýchaný, mliečny koláčik, ktorý si zamilujete!

INGREDIENCIE na cesto

  • 10 vajec

  • 300g kryštálový cukor

  • 300g hladká múka

  • 1 a 1/2čl vanilkový extrakt

  • 1ks vanilkový cukor

  • 1ks prášok do pečiva

INGREDIENCIE na zálievku

  • 410g kondenzované mlieko

  • 850ml mlieko

  • 500ml smotana na šľahanie

INGREDIENCIE na polevu

  • 200g kryštálový cukor

  • 200ml smotana na šľahanie

  • 60g maslo

POSTUP

  • Žĺtky s polovicou cukru (150g) vymiešame. V druhej mise vyšľaháme sneh z bielkov, pridáme zvyšný cukor, vanilínový cukor, extrakt a obe zmesi spojíme dohromady. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a zmiešame.

  • Hlbší plech vystelieme papierom na pečenie a vylejeme pripravenú zmes. Pečieme pri teplote 180 stupňov do zlatista.

  • Upečené piškótové cesto necháme vychladnúť, vyberieme ho z plechu, odstránime papier na pečenie.

  • Pripravíme si zálievku. V mise zmiešame smotanu, mlieko a kondenzované mlieko dohromady. Môžeme pridať rum, ak chceme. Polovicu pripravenej mliečnej zmesi nalejeme do plechu, v ktorom sme piekli koláč, vložíme späť upečenú a vychladnutú piškótu a zvyšnú mliečnu zmes polejeme rovnomerne na vrch koláča.

  • Na karamelovú polevu si v hrnci upálime cukor s troškou vody na karamel. Prilejeme smotanu, pridáme maslo a uvaríme krém. Polejeme koláč a dáme chladiť.

  • Dobrú chuť!

Zdieľať článok na socialných sieťach

Novinky na váš e-mail

Žiadny geniálny nápad vám už neujde!