Mäkučká, krehká, nadýchaná špaldová bábovka, ideálna k šálke kávy alebo čaju!

Publikované: 31 augusta 2023Prečítané: 998Značky: , , , , , ,

Zdieľať článok na socialných sieťach

Recept na dokonale jemnú, nadýchanú bábovku zo špaldovej múky.

Vynikajúca k rannej kávičke.

RECEPT

Recept na dokonale jemnú, nadýchanú bábovku zo špaldovej múky.

Vynikajúca k rannej kávičke.

INGREDIENCIE

  • 2 hrnčeky špaldová múka

  • 1 hrnček kryštálový cukor

  • 1 hrnček kokosovo-mandľové mlieko

  • 1/2 hrnčeka olivový olej

  • 2 vajcia

  • 2PL kakao

  • 1 vanilkový cukor

  • 1 prášok do pečiva

POSTUP

  • Mixérom si vyšľaháme vajcia s cukrom.

  • Pridáme vanilínový cukor, olivový olej, kokosovo-mandľové mlieko a všetko dobre vymiešame.

  • Do zmesi postupne po lyžiciach pridávame preosiatu špaldovú múku a kypriaci prášok.

  • Všetko dobre zmiešame a rozdelíme si zmes do dvoch nádob.

  • Jednu polovicu pripravenej zmesi nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku.

  • Do druhej polovice pridáme 2 lyžice kakaa, premiešame a vlejeme k bledej zmesi do formy.

  • Pečieme na 180 stupňov približne 45 minút.

  • Po upečení necháme vychladnúť, až vychladnutú vyklopíme z formy.

  • Dobrú chuť!

Zdieľať článok na socialných sieťach

Novinky na váš e-mail

Žiadny geniálny nápad vám už neujde!