Toto je jediný správny spôsob, ako pripraviť zavárané uhorky na zimu. Žiadny ocot, žiadny cukor, žiadna sterilizácia
Zdieľať článok na socialných sieťach
Tento recept na nakladané uhorky môžem pokojne nazvať naším rodinným. Na zimu pripravujem okolo 200 pohárov takýchto uhoriek pre celú rodinu.
Lahodné, chrumkavé, chutia ako sudové uhorky. Vrelo odporúčam!
Ako ich pripraviť:
Na tento recept používam malé uhorky. Umyjem a na 2 hodiny zalejem studenou vodou.
Na dno čistej nádoby som dala 0,5 chrenového listu, 1 dáždnik kôpru, 2-3 listy čiernych ríbezlí, 4-5 čerešňových listov, malú vetvičku medovky, 4 strúčiky cesnaku.
A pevne som natlačila prvý rad uhoriek. Mnoho ľudí pridáva k uhorkám estragón alebo oregano, môžete si pridať svoje obľúbené bylinky.
Pridám 5-6 vetvičiek petržlenovej vňate. A teraz na vrch poukladám menšie uhorky. A tak naplním všetky poháre uhorkami.
Hrniec naplním vodou a privediem do varu. Pridajte soľ a premiešajte. Voda by mala vrieť.
Poháre s uhorkami naplním vriacou soľankou. Prikryjeme pokrievkami a necháme 15 minút odstáť.
Po 15 minútach nalejte soľanku späť do hrnca.
Dám na oheň a znova privediem do varu. Poháre naplním vriacou soľankou až po vrch. Do každého litrového pohára pridávam 1 čajovú lyžičku kyseliny citrónovej.
Nahodím viečka. Poháre je potrebné niekoľkokrát prevrátiť alebo prevaliť na stole, aby sa kyselina citrónová rozpustila.
Poháre otočím na viečka a prikryjem prikrývkou a nechám ich tak, kým úplne nevychladnú.
Ingrediencie:
Na 1 litrovú nádobu:
-
Chren - 1/2 listu
-
Dáždnik kôpru - 1 ks.
-
Ríbezlové listy - 2-3 listy
-
Čerešňové listy - 4-5 listov
-
Medovka - 1 malá vetvička
-
Cesnak - 4 strúčiky
-
Petržlen - 5-6 vetvičiek
-
Kyselina citrónová - 1 lyžička na 1 litrovú nádobu
Soľanka: na 1 liter vody 2 polievkové lyžice soli
Zdieľať článok na socialných sieťach
Prečítajte si tiež
Novinky na váš e-mail
Žiadny geniálny nápad vám už neujde!