Chrumkavá mandľová pusinka s dokonalou lahodnou plnkou.

Reklamy

Fantastický francúzsky dezert, ktorý sa skvele hodí ku kávičke ale aj na výnimočné príležitosti.

RECEPT

Chrumkavá mandľová pusinka s dokonalou lahodnou plnkou.

Fantastický francúzsky dezert, ktorý sa skvele hodí ku kávičke ale aj na výnimočné príležitosti.

INGREDIENCIE na makrónky

  • 65g mandľová múka

  • 65g práškový cukor

  • 60g cukor krupica

  • 60g bielky

  • potravinárska farba

INGREDIENCIE na plnku

  • 165g malinová čokoláda

  • 70g smotana na šľahanie

POSTUP

  • Bielky zmiešame s krupicovým cukrom zmiešame a za stáleho miešania zahrejeme nad parou približne na 40stupňov. Pridáme farbivo a zmiešame.

  • Do misy si preosejeme mandľovú múku s práškovým cukrom a postupne ich pridáme k vyšľahanému snehu. Dobre zmiešame a dáme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou s priemerom 1cm.

  • Na plech dáme podložku na makrónky(alebo plech s papierom na pečenie) a nastriekame makrónky.

  • Pečieme pri teplote 80 stupňov 8 minút, makrónky vyberieme a zvýšime teplotu na 135 stupňov. Keď rúra dosiahne teplotu 135 stupňov, pečieme makrónky ešte 15 minút. Po upečení ich necháme vychladnúť.

  • Zatiaľ si pripravíme plnku.

  • Smotanu na šľahanie si ohrejeme, ale neprivedieme k varu.

  • Do misy si nalámeme čokoládu a zalejeme ju horúcou smotanou. Miešame kým sa čokoláda rozpustí a vznikne nám hladký krém.

  • Krém naplníme do cukrárskeho vrecka odložíme chladiť do chladničky.

  • Vychladnutú plnku pomocou cukrárskeho vrecka nastriekame na polovicu makroniek a spojíme s ostatnými.

  • Dobrú chuť!