Chrumkavá kôrka, jemná smotanovo-syrová plnka a opečená slanina, to je parádna slaná pochúťka „SEDLIACKE FONDUE“!

Publikované: 13 februára 2024Prečítané: 425Značky: , , , , , ,

Zdieľať článok na socialných sieťach

Chrumkavá kôrka, jemná smotanovo-syrová plnka a opečená slanina, to je parádna slaná pochúťka „SEDLIACKE FONDUE“!

Pripravte si na večeru tento plnený chlebík, na ktorom si pochutí celá rodina.

RECEPT

Chrumkavá kôrka, jemná smotanovo-syrová plnka a opečená slanina, to je parádna slaná pochúťka "SEDLIACKE FONDUE"!

Pripravte si na večeru tento plnený chlebík, na ktorom si pochutí celá rodina.

INGREDIENCIE

  • 1 okrúhly chlieb

  • 400ml pochúťková smotana

  • 400g údená slanina

  • 100g niva

  • 3 črievka bambino(alebo iný)

  • 3ks farebná paprika

  • 1PL vegeta

  • olej

  • soľ, korenie podľa chuti

POSTUP

  • Slaninu si nakrájame nadrobno, opečieme na oleji a necháme vychladnúť.

  • Papriku si nakrájame nadrobno.

  • Zmiešame si syr bambino, nivu, smotanu, vegetu, soľ + korenie, nakrájanú papriku.

  • Pridáme opečenú slaninu a všetko dohromady zmiešame.

  • Z chleba si odkrojíme vršok a vydlabeme vnútro.

  • Na plech s papierom na pečenie položíme vydlabaný chlebík a po okrajoch poukladáme vydlabané vnútro chlebu.

  • Chlieb naplníme nie úplne po okraj pripravenou plnkou a zatvoríme odrezaným vrškom.

  • Výpekom zo slaniny potrieme chlebík aj s vydlabaným vnútrom.

  • Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 15-20 minút.

  • Po upečení sa kúsky chlebíka máčajú v plnke a papajú.

  • Dobrú chuť!

Zdieľať článok na socialných sieťach

Novinky na váš e-mail

Žiadny geniálny nápad vám už neujde!