Spojenie jemného kakaového cesta s lahodným smotanovým krémom „pudingovo-smotanové rezy“!

Reklamy

Jemný, lahodný dezert, ktorý sa oplatí vyskúšať!

RECEPT

Spojenie jemného kakaového cesta s lahodným smotanovým krémom "pudingovo-smotanové rezy"!

Jemný, lahodný dezert, ktorý sa oplatí vyskúšať!

INGREDIENCIE na cesto

  • 400g hladká múka

  • 250g maslo

  • 100g práškový cukor

  • 1 vajce

  • 2PL kakao

  • 1PL kyslá smotana

  • 1čl sóda bikarbóna

INGREDIENCIE na krém

  • 500ml mlieko

  • 200g práškový cukor

  • 2 balenia vanilkový puding

  • 2bal. vanilínový cukor

  • 500g kyslá smotana(20%)

POSTUP

  • Najskôr si pripravíme krém. Z mlieka, cukru, vanilky a pudingových práškov si uvaríme puding. Necháme vychladnúť. Do vychladnutého pudingu po troške vmiešame kyslú smotanu.

  • Pripravíme cesto. K múke pridáme na kocky nakrájané maslo a rukami spracujeme na drobivú zmes. Primiešame práškový cukor, sódu bikarbónu, kakao. Nakoniec pridáme vajce, kyslú smotanu a rukami vypracujeme cesto.

  • Rozdelíme ho na 2 polovice. Polovicu cesta vyvaľkáme na pomúčenom papieri na pečenie, prenesieme na plech.

  • Na cesto rozotrieme pripravený pudingovo-smotanový krém. Vyvaľkáme druhú polovicu cesta a opatrne položíme na vrch koláča.

  • Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 160 stupňov približne 25-30 minút. PO upečení necháme vychladnúť a potom dáme na pár hodín do chladničky, aby krém stuhol. Môžeme nechať aj do nasledujúceho dňa.

  • Pred podávaním posypeme práškovým cukrom!

    Dobrú chuť!

Zdroj: nagyireceptje.hu