Ideálny dezert pre milovníkov čokolády!

Reklamy

Nádherný čokoládový dezert s lahodným smotanovým krémom, ktorý Vám zaručene zlepší deň!

RECEPT

Ideálny dezert pre milovníkov čokolády!

Nádherný čokoládový dezert s lahodným smotanovým krémom, ktorý Vám zaručene zlepší deň!

INGREDIENCIE na cesto

  • 6 vajec

  • 200g maslo

  • 200g horká čokoláda

  • 150g hladká múka

  • 140g kryštálový cukor

  • 1/2bal. prášok do pečiva

INGREDIENCIE na krém

  • 300g mliečna čokoláda

  • 300ml smotana na šľahanie

  • 100g  maslo

  • rum (alebo aróma)

INGREDIENCIE na polevu

  • 200g horká čokoláda

  • 2PL mlieko

  • 1PL maslo

POSTUP

  • Najskôr si pripravíme krém, pretože je potrebné ho dať na pár hodín do chladničky. Nad parou si rozpustíme nalámanú čokoládu, smotanu, maslo a miešame kým sa čokoláda rozpustí a zmes bude krémová. Necháme vychladnúť a do vychladnutej pridáme rum podľa chuti a odložíme na 4h do chladničky.

  • Pripravíme si cesto. Maslo vyšľaháme s polovicou cukru. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a vychladnutú vmiešame k maslu.

  • 2 vajcia a 4 žĺtky rozšľaháme, pridáme čokoládovú zmes, múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakao. Bielky(4ks) vyšľaháme s druhou polovicou cukru na tuhý sneh a zľahka vmiešame k cestu. Hotové cesto navrstvíme na menší plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť.

  • Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 15 minút, stiahneme teplotu na 170 a pečieme ešte 10 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  • Studený krém vyberieme a pár minút šľaháme mixérom, aby sa lepšie rozotieral. Vychladnutý koláč potrieme krémom.

  • Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s maslom a mliekom, necháme vychladnúť a natrieme na vrch koláča.

  • Dobrú chuť!

Zdroj: viccmagazin.com